Droombaan, monteur bij het Williams F1 team

Foto: Williams F1

Als monteur werken voor het Williams F1 team. Wie droomt er niet van zo’n stage? In totaal gaan er 148 kandidaten in Nederland voor strijden. Donderdag gingen 28 kandidaten uit Noord-Brabant en Limburg mee naar de titel beste monteur van de provincie Noord-Brabant en Limburg. Tijdens de selectiedagen wordt per provincie de beste monteur gekozen, waarna 12 kandidaten zich plaatsen voor de finale op 27 oktober in Zandvoort.  Afgestudeerde monteurs met MBO 3 of 4 diploma worden door Randstad Techniek en een topjury met autocoureurs Dennis en Ronald van der Laar getest op hun technische capaciteiten en motivatie. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Die winnaar van de stage mag van 16 tot en met 30 november een team van constructeurs in de Williams stal ondersteunen in de voorbereiding op de Grand Prix van Abu Dhabi. Tijdens de race op 29 november is de winnaar zelfs één van de crewleden.

Skills én motivatie

Tijdens de selectiedag doorlopen de kandidaten proeven op het gebied van hydraulica, pneumatiek en elektrotechniek. De aspirant winnaar moet niet alleen technische skills in huis hebben. Ook een goede beheersing van het Engels is belangrijk. Christiaan Smilde, directeur Randstad Techniek, benadrukt dat er nog meer van de kandidaten wordt gevraagd: “We selecteren ook op de motivatie van kandidaten. Kunnen ze goed samenwerken, hebben ze een winnaarsmentaliteit en kunnen ze resultaatgericht werken. Dit zijn specifieke competenties die voor deze stageplek gevraagd worden.” De hightech-fabriek van Williams is een uitdagende werkomgeving voor jongeren met een technische achtergrond. Smilde: “Jongeren kiezen steeds minder vaak voor een technische opleiding. We willen met dit soort stages laten zien wat de wereld van techniek te bieden heeft. Hopelijk kunnen we jongeren zo een duwtje in de rug geven om vaker voor technische vakken te kiezen.”

Official partner Williams F1 team

Randstad is sinds 2006 official Partner van het Britse Williams F1 Team. In 2013 won Felix Fikke een droomstage bij het Team. Hij mocht meedraaien met het team bij de fabriek in Oxfordshire en was crewlid tijdens de Grand Prix van Monza.

Aanwezig zijn?

U kunt aanwezig zijn bij deze selectiedag. Meldt u zich dan aan via [email protected] of telefoon 010 284 29 29. Er zijn twee rondes om 09:00 uur en 14:00 uur.

Locatie:

LCC

Amerikastraat 7

Den Bosch