Leer tekenen als Van Gogh tijdens Big Draw tekenfestival

Foto: Haegtisse

Op vrijdag 2 oktober opent om 19 uur de expositie Every Drawing Tells a Story in De Kaarsenfabriek te Helmond. Vier Helmondse illustrators tonen hun werk en geven tekenworkshops. De expositie is tot en met 4 oktober te bezoeken.

De expositie vindt plaats in het kader van internationaal tekenfestival The Big Draw, dat in Londen is ontstaan als festival om mensen bewust te maken van de kracht van tekenen. Tekenen wakkert de creativiteit aan, bevordert analytisch denken en geeft een goed gevoel. Daarnaast is het gewoon heel leuk om te doen! De expositie in de Kaarsenfabriek is te bezoeken op zaterdag 3 oktober en zondag 4 oktober tussen 12 en 17 uur. De opening op vrijdag 2 oktober is voor iedereen toegankelijk.

Deelnemende kunstenaars

Maarten van den Beemt, Marvin Corneille, Yvonne Vetjens en Ingeborg Vriends-van der Steijn, allen woonachtig of werkzaam in Helmond, werken als illustrator in opdracht of maken vrij werk. Elk in een geheel eigen stijl. Maarten van den Beemt maakte onder andere de illustraties voor Festival Muziek op de Dommel, Yvonne Vetjens richt zich met name op natuur- en fantasieonderwerpen. Ingeborg Vriends-van der Steijn illustreert kinderboeken en haar illustraties zijn regelmatig te zien bij Sesamstraat. Marvin Corneille tekent onder andere insecten en vormt zijn illustraties om tot driedimensionale objecten.

Zelf aan de slag

Om te laten zien dat tekenen echt voor iedereen is, wordt een drietal workshops georganiseerd. Op zaterdag 3 oktober verzorgt Yvonne Vetjens een workshop Tekenen als Van Gogh. Van 13 tot 14.30 uur vertelt zij in De Kaarsenfabriek over de tekentechniek van Vincent van Gogh en begeleid je bij het tekenen in de stijl van de kunstenaar. De workshop kost €17,50 inclusief materialen en koffie en thee.

Op zondag 4 oktober leert Maarten van den Beemt dat je ook kunt tekenen met geknipt papier, zoals Henri Matisse dat deed. Van 13 tot 14.30 uur leert Maarten je de fijne kneepjes van het collages maken als Matisse. De prijs wordt nog nader bepaald.

Tot slot verzorgt Yvonne Vetjens deze zondag een workshop model tekenen, van 15.30 tot 17 uur. Je doet al mee voor €15 inclusief materiaal en koffie en thee.

Opgeven voor een workshop kan door een mailtje te sturen naar [email protected]