Concept Woonvisie 2016-2020 ter inzage

Eenmaal in de vier jaar stelt de gemeente Helmond een Woonvisie op. Aangezien de Woningwet herzien is, is het nu een goed moment een nieuwe Woonvisie vast te stellen.

De visie gaat niet alleen over het bouwen van nieuwe woningen, maar ook over de samenwerking met andere gemeenten op het gebied van wonen, de manier waarop sociale huurwoningen moeten worden toegewezen en het treffen van duurzaamheidsmaatregelen. De bevolking van de gemeente Helmond zal in de komende jaren nog toenemen, maar ook vergrijzen en er zullen steeds meer 1 persoon huishoudens ontstaan. Mensen willen meer zeggenschap hebben over hun woning en hun woonomgeving. Allemaal onderwerpen die in deze Woonvisie aan de orde komen.

Ter inzage

De concept Woonvisie ligt voor een ieder ter inzage in de Stadswinkel. Ook kunt u hier een digitale versie van de woonvisie vinden. Tot 6 januari 2016 is het voor iedereen mogelijk  een zienswijze in te dienen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan burgemeester en wethouders, p/a afdeling Bouwen en Wonen, Postbus 950, 5700 AZ Helmond dan wel per e-mail aan [email protected] of [email protected].

Met inachtname van de ingediende zienswijzen zal de gemeente raad in het voorjaar van 2016 de Woonvisie definitief vast stellen.

Bron: Gemeente (nieuws)