Denk mee over Jouw Centrum van Helmond!

Op donderdagavond 18 februari houdt de gemeente Helmond een speciale avond over het centrum van Helmond. Heb je ideeën over hoe we ons centrum kunnen verbeteren? Hoe het anders kan? Praat dan mee!

Samen gaan we met (nieuwe) ideeën voor het centrum aan de slag. De avond vindt plaats in De Traverse aan de Steenweg in Helmond. Vanaf 19.00 uur kun je binnen lopen, vanaf 19.30 uur begint het programma dat tot ongeveer 22.30 uur duurt.

Wethouder Erik de Vries: “Veel Nederlandse steden hebben dezelfde problemen in het centrum als Helmond. Leegstand van winkels en woningen, bereikbaarheid, parkeergelegenheid, aanwezigheid van groen etc.. De afgelopen jaren is er hier al veel veranderd. Maar dat kan sneller en beter. Samen met de hele stad willen we de komende maanden ideeën ophalen over het verbeteren en versterken van ons centrum. We willen toe naar een centrum waar iedereen graag naartoe wil. Waar het aantrekkelijk is voor ondernemers. Waar culturele initiatieven de stad verlevendigen. Waar men met veel plezier woont. Kortom: een centrum dat past bij de huidige tijd én de aard en grootte van onze stad.”

Iedereen is welkom

De gemeente Helmond is dus op zoek naar ideeën en gedachten van de Helmonder over zijn centrum van Helmond. Wethouder de Vries: “Op 18 februari is iedereen die een idee heeft van harte welkom. Er zijn vijf onderwerpen waarover we in gesprek gaan: bereikbaarheid, een bruisend en levendig centrum, de aankleding en inrichting, innovatie en het Havenpark. Maar ook ideeën die gaan over een combinatie van deze thema’s zijn meer dan welkom!”

Na 18 februari zullen ook op andere momenten, plekken en manieren ideeën worden opgehaald in en om de stad. Wethouder De Vries: “Hiermee gaan we verder aan de slag. De ideeën die we nu ophalen liggen aan de basis van de plannen voor de verdere ontwikkeling van  ons centrum.”

Jij komt toch ook de 18e…

Wil je een bijdrage leveren en meedenken over ‘Jouw Centrum van Helmond’? Kom dan op 18 februari naar De Traverse. Aanmelden kan via het e-mailadres [email protected].

Bron: Gemeente (nieuws)