Proefpersonen gezocht van 65 jaar of ouder voor testen intelligente fiets

Wilt u meehelpen om ervoor te zorgen dat ouderen in de toekomst veiliger kunnen fietsen? En bent u 65 jaar of ouder? Dan zijn wij op zoek naar u.

De intelligente fiets is voorzien van sensoren die de fietser tijdig waarschuwen voor obstakels voor de fiets en achteropkomend verkeer. Om te onderzoeken hoe de oudere fietser de fiets ervaart zijn we op zoek naar proefpersonen van 65 jaar of ouder die de intelligente fiets willen uitproberen.

Opzet onderzoek

Het onderzoek neemt per proefpersoon ongeveer 1 uur in beslag en bestaat uit 3 onderdelen, namelijk:
1. intake gesprek en korte fitheidstest (waarin balans en omkijkcapaciteiten worden onderzocht) 
2. fietsen van een parcours met de intelligente fiets (1x met en 1x zonder intelligente ondersteuning)
3. interview om te horen hoe u de intelligente fiets hebt ervaren.

De experimenten worden eind februari 2016 uitgevoerd op de openbare weg bij TNO op en nabij de Automotive Campus in Helmond.

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd neem dan contact op met een van de onderzoekers: Carola Engbers of Rosemary Dubbeldam. Zij zijn telefonisch bereikbaar via 053 – 487  5700 of via e-mail: [email protected]

Dit onderzoek is een initiatief van Roessingh Research and Development, TNO en de fietsersbond en wordt mede mogelijk gemaakt door het  Ministerie van Infrastructuur en Milieu, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Utrecht en de Provincie Limburg.

Bron: Gemeente (nieuws)