Gemeentelijke kantoren gesloten tijdens Carnaval

Tijdens Carnaval zijn de kantoren van de gemeente gesloten op maandag 8 en dinsdag 9 februari. Dit geldt ook voor de Stadswinkel en Peel 6.1 Zorg en Ondersteuning. Het Werkplein Regio Helmond aan de Churchilllaan is beperkt geopend. De gemeente is op deze twee dagen telefonisch niet bereikbaar.

Omdat de Stadswinkel twee dagen langer gesloten is, kunt u op woensdagochtend 10 februari zonder afspraak binnen lopen voor geboorte- en overlijdensaangifte. Dit geldt alleen voor deze aangiften. Voor andere zaken, bijvoorbeeld voor het aanvragen van een paspoort of rijbewijs, moet u wel gewoon een afspraak maken. Tijdens de Carnavalsdagen kunt u een afspraak maken via www.helmond.nl.

Melding doorgeven

Wilt u tijdens Carnaval een melding doorgeven van bijvoorbeeld een gat in de weg, losliggende stoeptegels of kapotte straatverlichting, dan kan dat ook via www.helmond.nl.

Telefonisch niet bereikbaar

De gemeente, Peel 6.1 Zorg en Ondersteuning, het Werkplein en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) zijn tijdens Carnaval telefonisch niet bereikbaar. Dit geldt voor de telefoonnummers 14 0492 en 0800-5566555. De opvoedondersteuners van het CJG zijn wel bereikbaar. Heeft u vragen over zorg en ondersteuning? Kijk dan op www.peel6-1.nl. Daar vindt u antwoord op veel gestelde vragen.

SpoedvoorJeugd

Professionals, ouders en jeugdigen kunnen in geval van een crisis met een jeugdige contact opnemen met SpoedvoorJeugd, telefoonnummer 088 – 0666 999. SEZ is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Dit nummer is alleen te bereiken voor crisissituaties.

Afval wordt gewoon opgehaald

Op maandag 8 en dinsdag 9 februari wordt het afval gewoon opgehaald. De Milieustraat aan de Gerstdijk 1 is ook normaal geopend, op zaterdag van 8.30 tot 16.00 uur en op maandag en dinsdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Bron: Gemeente (nieuws)