Mantelzorgers in het zonnetje

Mantelzorgers van alle leeftijden worden in het zonnetje gezet voor hun inzet voor hulpbehoevende inwoners uit onze stad. De gemeente Helmond start daarvoor in september een waarderingsactie, in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg. Zorgt u als mantelzorger voor iemand in Helmond (ook als u buiten Helmond woont) die langdurig ziek is of een beperking heeft? Dan kunt u een mooie blijk van waardering aanvragen.

Volwassen mantelzorgers kunnen kiezen uit een cadeaubon ter waarde van € 70,00 of een geldbedrag. Jonge mantelzorgers (tot 18 jaar)  krijgen een cadeaubon ter waarde van € 40,00.

Aanvragen

Op 7 en 28 september staat er een speciale  uitknipbon in de Traverse waarmee u als mantelzorger een cadeaubon of geldbedrag kunt aanvragen. Hou deze data dus goed in de gaten! Dan wordt er ook meer bekend over  de spelregels, de aanvraagformulieren, de soort cadeaubonnen en dergelijke.
De formulieren staan ook op de website van de LEVgroep.  Deze kunt u downloaden en opsturen naar de LEVgroep. Papieren exemplaren liggen bij de receptie van LEVgroep (Penningstraat 55 Helmond).

Steunpunt Mantelzorg

Bij het Steunpunt Mantelzorg kunt u als mantelzorger terecht voor onder andere informatie, voorlichting, advies, cursussen, bijeenkomsten, begeleiding en emotionele steun. Daarnaast organiseert het Steunpunt het Mantelzorgcafé.

Meer informatie over het steunpunt en de mantelzorgactie vindt u op www.levgroep.nl (pagina Helmond).

Bron: Gemeente (nieuws)