Gemeente Helmond organiseert Innovatieweek

Om innovatie te stimuleren, organiseert de gemeente Helmond het evenement Innovation in a Week. Die vindt plaats van 4 tot en met 11 november op diverse locaties in Helmond. Tijdens deze week worden zo’n 25 studenten en professionals uit het bedrijfsleven en de overheid uitgedaagd om met elkaar op zoek te gaan naar de oplossingen voor de maatschappij van morgen.

Een Helmonds voorbeeld van de maatschappij van morgen is de slimme wijk. Die wordt de komende jaren gebouwd in Brandevoort. Het is de eerste wijk in de wereld waar allerlei soorten nieuwe innovaties gecombineerd worden. Zoals duurzame energie, slimme verlichting en mobiliteit en vernieuwende sociale concepten.

Van idee naar productconcept

De slimme wijk is daarom het thema van de Innovatieweek. Het doel is vooral om met elkaar anders naar een onderwerp als de slimme wijk te leren kijken en op een andere manier met elkaar te leren samenwerken.
De deelnemers werken, onder begeleiding van experts, in zeven dagen van idee naar innovatief productconcept. Zo leren ze meer over onder andere brainstorming, business modelling, marktonderzoek, het schrijven van een marktintroductieplan, communicatie, pitchen en het indienen van een patentaanvraag.
Op 11 november presenteren vijf teams hun vernieuwende concepten in de Cacaofabriek. Wilt u hierbij aanwezig zijn, meldt u zich dan aan (verplicht) via www.innovationinaweekhelmond.nl/makeorbreakpitches.

Onder andere de volgende organisaties werken mee aan de Innovatieweek:

BZW, Stichting Bedrijventerreinen Helmond, Jong Ondernemen, Het Beginstation, ROC Ter AA, Summa College, TU/e, Fontys Hogescholen, Enable-U, Stichting Slim Bouwen, gemeente Eindhoven, gemeente Helmond.
De organisatie is in handen van Innovation in a Week uit Den Bosch. Meer informatie vindt u op www.innovationinaweekhelmond.nl.

Bron: Gemeente (nieuws)