Geïntegreerde sensor zorgt voor een optimaal leefklimaat

Team blauw heeft tijdens Innovation in a Week editie Helmond de Innovation Award gewonnen. Innovation in a Week in en de gemeente Helmond zijn de drijvende krachten achter deze succesvolle editie van Innovation in a Week. Een week lang werden multidisciplinaire teams uitgedaagd om te denken en te werken aan de maatschappij van morgen.

Precies een week geleden startte zo’n 25 studenten, professionals uit het bedrijfsleven en overheid hun avontuur. Tijdens deze week streden multidisciplinaire teams om de Innovation Award. De teams lieten vandaag in de Cacaofabriek tijdens de Make or Break pitch zien waarom zij voor de Innovation Award in aanmerking komen.

De winnaar

Niet alleen de teams hebben ontzettend hard gewerkt afgelopen week, maar ook de vakkundige jury. De jury had de lastige taak om één team tot winnaar uit te roepen. Alle teams lagen zo dicht bij elkaar. Toch heeft de jury de knoop doorgehakt en team blauw uitgeroepen als winnaar. “Jullie waren op allerlei fronten heel sterk”, aldus de jury. De Innovation Award is uitgereikt door burgemeester Blanksma van de gemeente Helmond.

Fit en comfortabel in de slimme wijk Brandevoort

Wist je dat wij 65% van onze tijd in huis doorbrengen? Team blauw wil met behulp van Skindapt een comfort leefkwaliteit creëren waarin mensen zich prettig voelen. Hiermee anticiperen bewoners op hun eigen gezondheid en kunnen zijn hun veiligheid waarborgen. Door middel van een geïntegreerde sensor wordt de leefkwaliteit van mensen bevorderd binnen de slimme wijk. De sensor is gekoppeld aan een applicatie waarmee alles in huis kan worden gemonitord. Denk hierbij onder andere aan luchtvochtigheid, lichtintensiteit, rook of gevaarlijke gassen. De applicatie werkt aan de hand van een buddy systeem. Deze buddy begeleid je in het verhaal om je gezondheid te verbeteren.

Onder andere de volgende organisaties werken mee aan de Innovatieweek:
BZW, Stichting Bedrijventerreinen Helmond, Jong Ondernemen, Het Beginstation, ROC Ter AA, Summa College, TU/e, Fontys Hogescholen, Enable-U, Stichting Slim Bouwen, gemeente Eindhoven, gemeente Helmond.
De organisatie is in handen van Innovation in a Week uit ‘s-Hertogenbosch. Voor meer informatie kunnen belangstellenden kijken op www.innovationinaweekhelmond.nl.

 

Bron: Gemeente (nieuws)