Overvallers juwelier op vrije voet

Er zijn 6 verdachten aangehouden voor de overval op juwelier Van den Aker aan de Mierloseweg. De rechtbank in DenBosch heeft besloten dat er vier jongeren tijdelijk richting huis mogen, maar moeten zich aan stenge voorwaarden houden.

Één van hen is nog minderjarig en moet nog wel even geduld hebben, hij mag pas over een weekje naar huis. De jongeren komen uit Helmond, Gemert en Handel en hebben al een aardige staat van dienst als crimineel. Het schijnt dat zij regelmatig in Duitsland scooters gaan stelen.

Niet alle zes de verdachte zijn direct betrokken bij de overval, een aantal van hen wisten wel van de overval af, maar deden er niet aan mee. Zij worden er wel op aangekeken dat zij van deze overval geen melding hebben gedaan.

Twee van de verdachten worden ook van internetoplichting, inbraak en autodiefstal verdacht dat is op zo’n jonge leeftijd niet mis. Er zijn nu dingen boven water gekomen die nog uit 2011 komen en dit zal het onderzoek ingewikkeld maken en hierdoor zal het ook nog wel enige tijd gaan duren voordat er een beslissing gemaakt kan worden. Vandaar dat de vier verdacht een schorsing hebben gekregen van hun voorarrest, maar één foutje en ze mogen weer terug de cel in.