Helmondse broers vast voor verkrachting in 1999

Twee Helmonders blijven voorlopig nog vastzitten voor een verkrachting uit 1999. De twee broers van 42 en 45 jaar oud zijn afgelopen mei opgepakt na een DNA-match.

De oorzaak van de verkrachting is waarschijnlijk een schuld van 600 gulden die de mannen destijds zouden willen innen. Het bezoekje liep uit op een mishandeling van een man en een verkrachting van diens partner. De twee Helmonders zijn er uiteindelijk ook nog met een buit vandoor gegaan van 1200 gulden, sieraden en een tas.

In 1999 zijn de twee daders nooit herkend als de daders, de slachtoffers hebben niet genoeg gezien. De slachtoffers huurde een woning van

Het bezoek liep uit op een urenlange verkrachting van een vrouw en mishandeling van haar partner. Zo zou de vrouw aan bed zijn vastgebonden. De man werd een kussensloop over het hoofd gebonden en er zou een pistool op zijn oog zijn gezet. Uiteindelijk werd er 1200 gulden, een horloge, een ring en een schoudertas gestolen.

Het DNA is destijds opgeslagen en omdat de broers vast kwamen te zitten kon het uiteindelijk gematched worden en bingo. De 45 jarige Helmonder zit momenteel een celstraf van 20 jaar uit, de 42 jarige heeft twee jaar gezeten voor drugssmokkel. Hij kon in mei toen hij werd vrijgelaten direct weer omkeren.