Overlast van vuurwerk

Foto:

De periode is weer aangebroken dat het vuurwerk uit de kast getrokken gaat worden en dat de jongelui de straat opgaan om al stoer met wat vrienden wat aan te steken.Veel omwonenden hebben last van dit soort praktijken en het is ook nog eens verboden.
Er mag als particulier alleen vuurwerk afgestoken worden op oudejaarsdag van 10 uur ’s morgens tot 2 uur ’s nachts. Dit om het simpele feit dat het de overlast beperkt en het risico op ongelukken doet afnemen.

Afgelopen weekend hebben enkele “stoere” gasten twee stuks vuurwerk in een buitenlamp van een schoolgebouw gestoken waardoor de lamp gedeeltelijk weg smolt.(zie foto) Onzinnige vernieling dat grote gevolgen had kunnen hebben.

Stoer of gewoonweg DOM, laten we het nog niet hebben over de schade die het opgeleverd heeft en wat het bij een slechte afloop had kunnen opleveren. De politie zal streng optreden tegen deze overtredingen en de vandalen en herrieschoppers kunnen dan ook flinke boetes verwachten.

Heeft u gezien dat er bij u in de buurt jongeren vuurwerkafsteken buiten de toegestane tijden dan kunt u dit melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


bron : politie