Feestmaand of niet, de politie blijft controleren

Foto:

Als
je op de fiets het centrum van de stad bezoekt, kun je je rijwiel
gratis stallen in de bewaakte fietsenstallingen Speelhuisplein,
Doorneind, Kasteel Traverse of Steenwegkwartier. Deze stallingen liggen
op loopafstand van de winkels. Ook bevinden zich op diverse plekken in
het centrum fietsenrekken, waaraan je de fiets goed kunt vastleggen.Buiten de fietsenrekken en stallingen is het verboden om de fiets te stallen. Deze regel geldt al enkele jaren en is ingevoerd om gevaar en overlast te voorkomen. Het gebied waar het stallingsverbod geldt, wordt aangegeven met verkeersborden.

Overlast voor anderen

Fietsen die buiten de rekken staan, leiden regelmatig tot overlast voor winkelend publiek en zeker voor mensen met een rolstoel, scootmobiel of rollator. Ook voor winkeliers kunnen de fietsen die buiten de stalling staan tot overlast leiden, als ze de ingang naar de winkel of de toegang voor een leverancier blokkeren. Zet je fiets daarom in de stalling en voorkom daarmee overlast voor anderen. Als er bij een stalling geen plek meer is, kijk dan even naar een andere plek waar je de fiets kunt stallen. Of fiets even naar een van de bewaakte stallingen en zet je tweewieler daar neer.

Fietsenstalling bij Zuid-Koninginnewal

Met name bij de fietsenstalling ter hoogte van Dirks aan de Zuid-Koninginnewal zorgen de vele fietsen buiten de rekken voor de nodige overlast. Medewerkers van Stichting Stadswacht Helmond gaan daarom de komende tijd alle fietsen die buiten de stalling of de rekken staan verwijderen. Tegen betaling van € 25,- is de fiets dan weer op te halen bij het kantoor van de Stadswacht aan de Weg op den Heuvel 39, tel. 0492-845970.

Fietsenstalling Doorneind

Als er bij de fietsenrekken bij Dirks geen plek meer is, kun je je fiets gratis stallen in de fietsenstalling Doorneind. Deze ligt om de hoek, bij de Molenstraat. Daar staat je fiets veilig en ook nog eens droog.

bron : politie