Chatten met de politie op facebook

Foto:

De politie organiseert op 19 december een chatsessie op de eigen Facebookpagina.
De sessie is bedoeld voor inwoners van Helmond, maar uiteraard kan iedereen live
meepraten. Het thema van de chatsessie is woninginbraken.

De politie organiseert op 19 december een chatsessie op de eigen Facebookpagina. De sessie is bedoeld voor inwoners van Helmond, maar uiteraard kan iedereen live meepraten. Het thema van de chatsessie is woninginbraken.

Succes Facebook

Voor de politie is de chatsessie een proef om te kijken of er behoefte is bij de Helmonders aan deze manier van direct contact met de politie. Sinds een maand of negen houden wijkagenten Hein Albers, Francisca Kamphuis en Jeroen Loohuis de Facebookpagina bij. Met nieuws, achtergronden en preventietips proberen ze het politiewerk inzichtelijk te maken en de inwoners te informeren. En met succes: inmiddels hebben ruim 3600 mensen de pagina ‘geliked’ en berichten bereiken gemiddeld een paar duizend mensen. Met uitschieters tot over de 60-duizend!

 

Feedback

Het is ondertussen ook een welkome aanvulling op de verschillende manieren waarmee we contact onderhouden met de inwoners. De Helmonder heeft het hart op de tong, zeggen ze wel eens. Dat merkt de politie ook op Facebook: inwoners geven hun eerlijke mening over het politiewerk. Zo lang dat op een respectvolle manier gebeurt, kan de politie deze feedback ook gebruiken om nog beter te worden. Positief is ook dat op de Facebookpagina tips zijn binnengekomen waarmee zaken zijn opgelost.

Chat

Met de chatsessie wil de politie kijken of ze dat contact nog directer kan maken. Op donderdag 19 december van 18.00 uur tot 19.00 uur zitten medewerkers klaar om direct antwoord te kunnen geven op vragen.

Woninginbraken

Als thema is gekozen voor woninginbraken omdat tijdens de donkere dagen het aantal woninginbraken traditioneel stijgt. Een inbraak maakt een enorme indruk op de slachtoffers en de aanpak ervan is daarom één van de prioriteiten van de politie. De politie doet er alles aan om een inbraak op te lossen, maar uiteindelijk is voorkomen beter dan genezen. Met al uw vragen over wat u zelf kunt doen om een inbraak te voorkomen en over de werkwijze van de politie kunt u tijdens de chatsessie bij ons terecht. Medewerkers van het Woninginbrakenteam Helmond en wijkagenten Francisca Kamphuis en Jeroen Loohuis zitten voor u klaar.

Proef

Zoals al eerder aangegeven gaat het de politie in Helmond ook om een proef. Zijn er wel genoeg geïnteresseerden voor zo’n chatsessie en is Facebook daarvoor het juiste middel? De politie denkt van wel, maar zal uiteraard na afloop de sessie inhoudelijk en technisch evalueren. De uitkomst bepaalt of de politie in Helmond vaker gaat chatten en hoe we dat gaan doen.

Hoewel we er alles aan doen om ons optimaal voor te bereiden, vragen we ook op voorhand begrip voor eventuele (technische) onvolkomenheden. Vooralsnog gaan we ervan uit dat we u donderdag 19 december zullen spreken op facebook.

bron : politie