Inbraken van de afgelopen dagen

De inbrekers zitten niet stil de dagen worden langer, blijkbaar willen ze nog snel hun slag slaan voordat het weer te lang licht is en de kansen dus steeds kleiner worden.Tussen 21-03 en 22-03 woninginbraak Kardinaal van Enckevoirtstraat, werkwijze van inbraak is aan de achterzijde van de woning een raampje ingetikt.

20-3 tussen 00.10 en 00.15 uur en poging tot inbraak in een woning aan de Rivierensingel Werkzijze was de bedoeling de achterdeur open te breken.

18-03 tussen 24 en 07.50 uur Woninginbraak Willem Prinzenstraat, hier zijn goederen weggenomen en de werkwijze was eenvoudig gewoon via de voordeur.

Tussen 03-03 en 17-03 Poging tot woninginbraak Aarle-Rixtelseweg, Hier was de werkwijze via het ingooien van een ruit.

U kunt zelf veel doen zodat de inbrekers uw huis voorbij lopen,
hieronder een filmpje en wat tips…

Deuren en ramen
Laat u deuren en ramen openstaan? Doe dit alleen als u zelf thuis bent. Zelfs dan moet er direct toezicht zijn op openstaande deuren en/of ramen!

Sloten
Zorg voor deugdelijk en gecertificeerd hang- en sluitwerk dat door een vakkundig persoon is gemonteerd. Bent u afwezig of gaat u slapen, draai dan altijd de deur op het nachtslot. Dit geldt voor zowel de voor- als achterdeur.

Opklimmen
Opklimmogelijkheden rondom uw woning moeten tot een minimum beperkt blijven. Laat dus geen ladders of steigers liggen en zet geen afvalcontainers onder een openstaand raam. Inbrekers zijn vaak verbazingwekkend lenig en kunnen door het kleinste raampje van bijvoorbeeld uw badkamer al naar binnen klimmen.

Verlichting
Inbrekers staan niet graag in de schijnwerpers. Goede buitenverlichting bij de voordeur en in de achtertuin zorgt ervoor dat het minder aantrekkelijk is om in te breken.

Beplanting en tuinafscheiding
Hoge beplanting en tuinafscheidingen zoals schuttingen rondom uw woning zorgen ervoor dat een inbreker buiten het zicht kan opereren. Dit maakt uw woning aantrekkelijker voor de inbreker.

Vakantie
Als u op vakantie of om andere reden langer afwezig bent meldt dit dan niet op het antwoordapparaat en laat kranten en post dagelijks verwijderen.

Elektronische beveiliging
Een elektronisch alarmeringssysteem met een koppeling naar de alarmcentrale werkt vaak zeer ontmodigend voor de inbreker en maakt een woning vele malen onaantrekkelijker om in te breken. En uw verzekering wil u veelal een aanzienlijke kroting geven op uw polis.