Gewapende overvaller overmeesterd (update)

De politie zoekt getuigen van een overval die zondag 13 april werd
gepleegd op een woning aan het Diezeplantsoen. De 37-jarige verdachte
raakte tijdens de overval gewond bij zijn aanhouding door de
slachtoffers.

Rond 3.15 uur kwam bij de politie een melding binnen van een overval op het huis van een gezin. Bij thuiskomst zou de zoon van de familie door de verdachte bedreigd zijn met een vuurwapen en geld hebben geƫist, waarna het tweetal naar binnen ging. De zoon werd tijdens de overval gekneveld en kort daarna ook zijn vriendin, vader, moeder en broertje die in de woning aanwezig waren. Op enige moment zagen de slachtoffers kans om de verdachte te overmeesteren.

Lees [HIER] Gewapende overvaller overmeesterd tijdens overval

Gewond

Bij zijn aanhouding liep de verdachte, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, diverse verwondingen op aan zijn hoofd. Agenten hebben hem vervolgens meegenomen naar het bureau. Daarna is hij voor behandeling aan zijn verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De man is inmiddels weer op het politiebureau en wordt daar nog verhoord. Een aantal slachtoffers liep bij de overval oppervlakkige verwondingen op, maar behandeling door een arts was daarvoor niet noodzakelijk.

Onderzoek

De politie heeft een sporenonderzoek in en om de woning. Daarnaast wordt er zondag een buurtonderzoek gehouden. Het is goed mogelijk dat mensen kort voor de overval opvallende zaken hebben gezien rond de woning. Zij worden dan verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844. Anoniem kan ook: 0800-7000. Informatie kan ook via internet worden doorgegeven. Kijk daarvoor op www.politie.nl/melden.