714 incidenten van geweld in 2013

Beroofd, mishandeld, bedriegd en / of overvallen, het zijn dingen die we bijna dagelijks in het nieuws lezen of van dichtbij meemaken, maar is het nu erger dan een jaar geleden of lijkt dat maar zo…Hier wat cijfers,
Mishandeling staat in Helmond bovenaan het lijstje met 398 incidenten in 2013, gevolgd door bedreiging met 255 voorvallen. Openlijkgeweld (35), straatroof (24) en overvallen (2). Mishandeling staat ver boven de rest in het lijstje maar hoe kan dat dan. Een burenruzie een vechtpartij in de kroeg enz enz zijn de grootste oorzaken van mishandeling, maar vergeet natuurlijk niet huiselijkgeweld.

Tijdens mishandeling is er ook vaak sprake van bedreiging, vandaar dat het aantal bedreigingen ook ver bovenaan het lijstje staat. Nu zijn er afgelopen weekend meerder opstootjes geweest in het Helmondse uitgaansleven wat deze lijst voor het komende jaar niet ten goede komt.

De twee overvallen zijn natuurlijk bij iedereen bekend, 1 was Cafetaria Adelaars aan de Hoofdstraat en twee was Juwelier van den Aker aan de Mierloseweg.