Man aangehouden na achtervolging

De politie hield maandagavond rond 21.30 uur op het Zand in Bakel een
20-jarige man uit Handel en een 19-jarige vrouw uit Posterholt aan na
een achtervolging.

Een surveillerende agent zag eerder op de Rivierensingel dat de motor waarop het tweetal reed een bromfietskenteken had. Hij riep daarop assistentie in van een collega, terwijl hij de motorscooter volgde met zijn onopvallende auto. Na diverse verkeersovertredingen negeerde de bestuurder op de Stationsstraat in Deurne een stopteken van een tegemoetkomende motoragent. Die kon een aanrijding met de motor voorkomen, maar kwam daarbij met zijn voertuig ten val.

Onderuit

De motoragent zette daarna samen met zijn collega de achtervolging is, waarbij de verdachte met hoge snelheid in de richting van Bakel reed. Uiteindelijk ging hij na een flauwe bocht onderuit op het Zand in Bakel. De bestuurder ging er vervolgens te voet vandoor, struikelde in de bossen en werd daarop aangehouden. Zijn vrouwelijke bijrijder werd ook aangehouden voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Gestolen

De motor van de verdachten bleek gestolen te zijn in Duitsland en de bestuurder was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Beiden zitten nog vast voor verder onderzoek. De motoragent is op de plek van de aanhouding meegenomen door een ambulance in verband met een blessure aan zijn rug, die mogelijk het gevolg is van de valpartij in Deurne.

bron : Politie.nl