Schietpartij in Brouwhuis (update)

Een inwoner van Helmond is donderdagavond 22 mei 2014 gewond geraakt aan
zijn hand bij een schietincident in de tuin van zijn woning aan de
Maaslaan.

De man zat om 22 uur in zijn huiskamer toen er gebeld werd. Hij zag dat er twee onbekenden voor zijn deur stonden. Hij zei dat ze achterom moesten komen. Toen hij zijn poort opendeed voor de mannen kreeg hij meteen meerdere klappen in zijn gezicht en op zijn lichaam. Hij verzette zich en hoorde een knal. Hij probeerde te vluchten en liep de tuin van een buurbewoner in. De twee mannen vertrokken hierop. Toen merkte de man dat hij in zijn hand was geschoten. Zowel de politie als de ambulance werden gebeld en het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie startte een onderzoek en kon al direct enkele verklaringen van getuigen opnemen. Dader 1 betrof een 30-jarige man, vermoedelijk van Antilliaanse afkomst, ongeveer 1.80 lang met kort zwart haar. De man had een sportief postuur en een verzorgd uiterlijk. Dader 2 was een lange man van bijna twee meter en ook vermoedelijk van Antilliaanse afkomst. Hij was tussen de 25 en 30 jaar oud met een smal postuur. Hij had een sikje. De verdachten zijn lopend gevlucht maar mogelijk in de omgeving in een auto gestapt.

De technische recherche heeft sporen veiliggesteld. Getuigen of mensen die iets van dit misdrijf afweten worden dringend verzocht dit te melden via het meldformulier op politie.nl/melden, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

bron : Politie.nl