Paardeneigenaren krijgen waarschuwing van AVRO’s Opsporing Verzocht

Foto:

Dinsdagavond heeft het progamma Opsporing Verzocht aandacht besteedt aan de paardenmishandelaar die ongeveer 60 paarden zwaar mishandeld heeft.

Een kleine 12 maanden is de paardenmishandelaar bezig om vooral merries van achteren met een scherp voorwerp te mishandelen, één van de merries is hierdoor overleden. 40 van de 60 mishandelingen hebben dezelfde werkwijze. De politie gaat er niet vanuit dat alle mishandelingen door dezelfde dader zijn gepleegd.

Locaties
De mishandelingen deden zich in het hele land voor: van Noord-Holland tot Limburg. Maar ook in Oost-Brabant, Zuid-Gelderland en Utrecht. Er zijn zelfs incidenten bekend in de grensstreken met Duitsland en België. Het overkomt niet alleen paarden die in de wei staan. Ook dieren die binnen stonden, op stal of in de manege zijn daar aangevallen. De politie vermoedt dat alle locaties zorgvuldig zijn uitgekozen. Waarschijnlijk zijn ze geobserveerd en erop geselecteerd om gemakkelijk ongezien weg te komen. Bijvoorbeeld via een fietspad.

Hieronder alle locaties waar de paardenmishandelaar dieren mishandeld heeft.
http://www.youtube.com/watch?v=mSzqOYLQt04

Advies paardeneigenaren
De politie adviseert paardeneigenaren alert te zijn. Als er verwondingen aan bijvoorbeeld de achterkant van het paard worden geconstateerd, dan is het belangrijk om, nadat de dierenarts is ingelicht, ook de politie te waarschuwen. Die kan dan het bewijsmateriaal veiligstellen. Een ander advies aan paardeneigenaren is om foto’s te maken van de aangetroffen situatie.

Tips/getuigen
Het onderzoeksteam is op zoek naar mensen die mogelijk een verklaring hebben voor deze feiten. Zijn deze feiten te koppelen aan iemand? Verder worden er in de uitzending twee voorwerpen getoond, een stok en een stanleymes, die op locaties zijn aangetroffen. Wie herkent de stok en het mes en kan deze voorwerpen koppelen aan een persoon? Heeft u vermoedens en tips, bel dan 0800 – 6070. Wilt u anoniem blijven, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Kijk de uitzending terug!