Mannen dienen klacht in tegen politie

Foto:

De twee mannen die afgelopen maandagnacht zijn opgepakt wegens geluidsoverlast in de Ferdinand Bolstraat in de Eeuwsels hebben een klacht ingediend tegen de politie.

De mannen van 46 en 47 jaar oud vinden dat er buitensporig veel geweld is gebruikt tijdens hun aanhouding, één van hen heeft 18 hechtingen nabij en op zijn hoofd door het geweld van de arresterende agent.

Lees [HIER] Twee mannen aangehouden wegens geluidsoverlast

Ook is één van de mannen flink door een politiehond gebeten in rug en benen. De mannen waren feest aan het vieren na de overwinning van het Nederlandselftal, de geluidsoverlast heeft ervoor gezorgd dat de politie moest ingrijpen en bij het ingrijpen werd door de feestvierende mannen flink wat verzet gegeven.

“We zijn behandeld als zware misdadigers”

De mannen vinden dat zij fout zijn geweest en dat het nooit zover had mogen komen, maar de manier hoe de agenten opgetreden hebben was in de ogen van de mannen niet passend. De politie heeft laten weten dat er inderdaad een klacht ontvangen is maar dat hier nog niet op gereageerd zal worden tot dat er onderzoek heeft plaatsgevonden.