Nieuw snelheidstraject in de regio

Als onderdeel van het “Handhavingsplan Oost-Brabant 2014” zijn door de
politie nieuwe, actuele handhavingslocaties benoemd in de regio
Oost-Brabant voor mobiele snelheidscontroles.

De Eindhovenseweg met de Nieuwendijk, Mierloseweg en de Geldropseweg is een dergelijk nieuw snelheidstraject. Op het gehele traject geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Vanaf juli gaat het Team Verkeer van de Politie Eenheid Oost-Brabant de gekozen trajecten intensief controleren.

Het traject loopt globaal van Eindhoven tot het kombord van Mierlo. De ongevalscijfers zijn dermate hoog dat er gekozen is voor dit traject. De weg kent meerdere zijwegen en veel aanwonenden. De toedracht van de ongevallen berust op geen doorgang/voorrang verlenen, foutief door de bocht (plaats op de weg) en onvoldoende afstand bewaren. De aard van de ongevallen betreft met name frontaal en vaste voorwerpen. Op het gehele traject geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Handhavingslocaties “snelheid mobiel”

Onder ” mobiele snelheid vallen zowel de radarcontroles met radarvoertuig en statief, als ook de lasercontroles. Op de benoemde handhavingslocaties kunnen alle verschillende middelen worden ingezet, afhankelijk van de situatie ter plaatse.

Verdelen

Voor heel Oost-Brabant zijn ongeveer 64 handhavingslocaties te ‘verdelen’. Op basis van het aantal ongevallen per gemeente wordt ook het aantal locaties verdeeld: is in een gemeente 10% van alle ongevallen in Oost-Brabant gebeurd, dan krijgt deze gemeente ook 10% van de handhavingslocaties toebedeeld.

Samenwerking

Een en ander kwam tot stand door nauwe samenwerking tussen het Openbaar Ministerie, de Provincie Noord-Brabant, de wegbeheerder van de gemeente en politie.

bron : Politie.nl