Geen boete voor Helmondse heler

Foto:

Een Helmonder (28) geeft twee gestolen elektrische fietsen terug aan de rechtmatige eigenaar en voorkomt daarmee een boete van 950 euro voor heling. De fietsen zijn vorige week gestolen uit een schuur van een Helmondse woning, ook is hier een dure verrekijker buit gemaakt.De verrekijker is door de daders op internet aangeboden en dat viel direct op bij de rechtmatige eigenaar, die direct de politie informeerde over zijn bevindingen. Toen de politie een kijkje ging nemen bij de woning van de aanbieder kwamen zij direct de verrekijker tegen, maar de fietsen waren nergens te bekennen.

Wel ontdekten ze foto’s van de elektrische fietsen op de telefoon van de Helmonder. De verrekijker zou hij van de onbekende hebben gekocht. Hij wist naar eigen zeggen niet wie hij was of waar hij woonde, maar hij zou wel kunnen regelen dat de fietsen terug zouden worden gebracht bij de eigenaar.

Na overleg met het OM werd besloten dat hij een boete zou krijgen van 950 euro voor heling van de verrekijker als hij de twee elektrische fietsen niet zou terugbezorgen. Met deze afspraak werd verdachte donderdag in vrijheid gesteld. In de avond kwam de man terug naar het bureau met de twee gestolen fietsen. Door het OM werd vervolgens besloten dat hij alsnog kan worden vervolgd voor heling wanneer hij de komende twee jaar weer in de fout gaat.

De verrekijker en fietsen zijn weer terug bij de rechtmatige eigenaar.

Bron : politie