Veel scooterrijders de klos bij controle

Foto:

Een tijdje geleden hebben we geschreven dat de politie strenger ging controleren op scooterrijders en dan met name op de snelheid die de scooter mogelijk kan rijden. De scooters worden op de rollerbank gezet en als blijkt dat de maximum toegestane snelheid overschreden kan worden dan krijgt de bestuurder een bekeuring en de scooter een zogenaamde WOK melding.

WOK staat voor Wachten Op Keuring en dat moet dan ook gebeuren voordat er weer op de scooter gereden mag gaan worden. Eerst moet de snelheid aangepast worden bij een scootercenter, wat ongeveer 65 euro gaat kosten en dan moet de scooter bij het RDW een herkeuring krijgen, wat ook weer 60 euro kost, maar je mag niet op de scooter naar het RDW rijden dus moet je een busje of aanhanger hebben.

Veel scooters werden bij verkoop gelijk aangepast zodat ze tussen de 50-60 kilometer per uur kunnen en nu moeten ze weer aangepast worden zodat ze orgineel zijn en dus geen 50 of 60 meer kunnen rijden, wat scooterrijden een stuk minder interessant maakt. In heel Nederland zijn er de afgelopen weken al 2,5 keer meer scooters van de weg gehaald als in in heel 2013.