Adoptieouder van één van de dieren in Dierenrijk Nuenen worden?

Adoptieouder worden van een ringstaartmaki, Aziatische olifant,
een bassin vol kriebelvisjes, een edelhert of bruine beer? Of anders van
het gestreepte stinkdier, een stokstaartje of de Griekse
landschildpad?

Het kan allemaal bij Dierenrijk in Nuenen! Afgelopen zondag verzamelden alle adoptieouders zich in het dierenpark voor de jaarlijkse ‘meet & greet’ met hun adoptiedier.  

Stichting 

Sinds 1985 is Stichting Vrienden Safaripark Beekse Bergen actief met een groot aantal vrijwilligers. Na de opening van Dierenrijk in 2004 breidde de stichting haar activiteiten ook uit naar Nuenen. Sinds 2009 is het zelfs mogelijk om één van de vele honderden dieren te adopteren via Stichting Vrienden Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk.

Adopteren kan al vanaf € 90,-

Vanaf 90 euro per jaar kunnen geïnteresseerde bedrijven of particulieren alle voorkomende dieren in Dierenrijk en Safaripark Beekse Bergen adopteren. Ook het adopteren van een complete groep behoort tot de mogelijkheden. De opbrengsten gaan naar natuurbeschermingsprojecten over de hele wereld die door de stichting worden gesteund.

Hoe werkt het?

Als adoptieouder krijg je onder andere een adoptiecertificaat met daarop de gegevens van jouw ‘unieke’ dier. De adoptie vindt plaats op basis van beschikbaarheid. Het kan dus voorkomen dat jouw gekozen dier of diersoort al geadopteerd is. Uiteraard kun je kiezen voor een ander dier – gelukkig is er keuze te over –  of een plaatsje op de wachtlijst reserveren.

Evert, het wilde zwijn

Na de adoptie van een roze pelikaan in Safaripark Beekse Bergen, adopteerden Corné van de Ven en Sandra Dekker uit Goirle nu ook het wilde zwijn Evert in Dierenrijk. Corné is superenthousiast: “We vinden het super om zo de dierenbeschermingsprojecten te steunen. Bovendien is de adoptiedag altijd heel leuk opgezet.”

Meer informatie

“Ik kan het iedereen aanraden om adoptieouder te worden of om een adoptiedier cadeau te geven”, vertelt Corné. Ben jij ook geïnteresseerd? Kijk dan voor meer informatie op www.vriendensafari.nl.

bron : Dierenrijk Nuenen