Af en toe zon

Over het noordwesten trekken enkele buien. In de rest van het land
blijft het droog met zonnige perioden en wolkenvelden. Morgen kunnen
verspreid over het land enkele buien ontstaan. Zondag overdag droog en
in de avond en nacht flink wat regen.

Vandaag blijft het op de meeste plaatsen droog, maar het noordwesten is gevoelig voor een enkele bui. In de middag worden stapelwolken afgewisseld door perioden met zonneschijn. Met een graad of 18 is het warmer dan gebruikelijk. De zuidwestenwind waait matig boven land en vrij krachtig aan zee.

Ook in de avond en nacht zijn er wolkenvelden en opklaringen met in het noordwesten een bui. De wind zwakt af naar zwak tot hooguit matig en de temperatuur daalt naar 10 graden aan zee en tot 8 in het oosten. 

Morgen verdwijnt de zon vaker achter de bewolking. Aan de noordwestkust is er kans op een bui. In de loop van de dag kunnen ook in het binnenland enkele buien ontstaan. Langs de kust is kans op een klap onweer. De maximumtemperatuur ligt opnieuw rond 18 graden.

Zondag schijnt zo nu en dan de zon en wordt het 18 graden. In de loop van de middag neemt de bewolking toe en in de avond en nacht trekt vanuit het zuiden een uitgestrekt regengebied over het land.

Maandag bevinden we ons in relatief warme en vochtige lucht. Hierdoor ontstaan gemakkelijk stevige buien, die gepaard kunnen gaan met onweer. Het wordt 17 graden op de Wadden tot lokaal 20 graden in het zuiden.

De dagen daarna ligt de middagtemperatuur enkele graden lager. Af en toe schijnt de zon, maar dagelijks kunnen ook een paar lichte buien ontstaan.

bron : Weeronline.nl