Helmonder aangehouden voor overval in Geldrop

De politie hield vrijdag 10 oktober een 34-jarige man in Helmond aan op
verdenking van betrokkenheid bij een gewelddadige overval op een woning
in Geldrop, ruim een jaar geleden.

Agenten zagen de verdachte, een 34-jarige man zonder vast woonadres, vrijdagmiddag rond 14.30 uur in Helmond fietsen. Op de Waterleliesingel hielden zij hem kort na half drie aan. De man werd gezocht op verdenking van betrokkenheid bij een overval op een woning aan de Sporkehout in Geldrop op 27 mei 2013.

Overval

Op die bewuste dinsdagavond werd er bij de woning aangebeld en drongen drie mannen het huis van een ouder echtpaar binnen. De slachtoffers werden gekneveld en de man werd mishandeld en liep diverse kneuzingen en verwondingen in zijn gezicht op. De overvallers gingen er destijds te voet met een geldbedrag vandoor. De auto waarin zij gekomen waren bleef achter bij de woning en bleek gestolen te zijn. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

Bel 112

Overvallen hebben een enorme impact op hun slachtoffers. De aanpak van dit zogeheten Hoge Impact Delict heeft topprioriteit bij de politie. De politie kan deze problemen niet alleen aanpakken. Daarvoor heeft zij de hulp nodig van anderen. De politie werkt daarom veel samen met partners zoals gemeenten, woningcorporaties, e.d. Ook kunnen inwoners zelf een belangrijke rol in het voorkomen van deze misdrijven spelen. Gezamenlijk moeten we zorgen voor een veiligere samenleving. U kent uw buurt namelijk het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie. Blijf rustig, neem geen risico’s! Meld uw naam, uw woonplaats, het adres en wat er precies aan de hand is. De kans dat overvallers gepakt kunnen worden, neemt toe als u bij de politie meldt wanneer u verdachte zaken waarneemt.

bron :Politie.nl