Zon, regen en bewolking

Bewolking, enkele regenbuien en soms wat zon. Het is najaarsweer, maar
de temperatuur ligt ruim boven normaal. Vandaag en morgen vooral in de
kustregio’s enkele buien en verder naar het oosten wat meer zon.
Donderdag regenbuien, daarna vaker droog met maxima dichtbij 20 graden.

Vandaag komt vooral in de kustprovincies soms een bui voor. De bewolking overheerst daar de zon. In de zuidoostelijke helft van het land kunnen we vaker de zon verwachten en blijft het zo goed als droog. Het wordt 16 of 17 graden en de wind waait matig, aan zee vrij krachtig, uit zuidelijke richting.

In de avond en nacht blijft de kans op buien in de kustregio’s bestaan. Een dik pak bewolking wordt soms onderbroken door enkele opklaringen. De temperatuur daalt naar 13 graden in de Kop van Noord-Holland en tot een graad of 8 in zuidoostelijke opklaringsgebieden.

Morgen hebben we te maken met vrij veel wolkenvelden. Enkele buien blijven de kustgebieden lastig vallen en verder is het nagenoeg droog. De maximumtemperatuur ligt rond een graad of 17 en de zuidwestelijke wind is matig, aan de noordelijke kust vrij krachtig. Later op de dag neemt vanuit het zuiden de bewolking toe en volgt uiteindelijk in de avond regen.

Donderdag zien we nauwelijks de zon en komen verscheidene buien voor. De temperatuur varieert tussen 16 graden in het noorden en 18 in het zuiden. De wind waait matig vanuit het zuiden. In de nacht naar vrijdag trekken vanuit het zuiden stevige regenbuien over het land.

Vrijdag verdwijnen gedurende de dag de buien en komt de zon uiteindelijk nog even tevoorschijn. Het kwik stijgt naar zo’n 17 graden.

In het weekend wordt het een stuk warmer. Zaterdag liggen de maxima tussen 18 graden in het noordwesten en 20 in het zuidoosten. Zondag bereikt of passeert de temperatuur in een groot deel van het land de 20 gradengrens. Neerslag wordt er nauwelijks verwacht en tussen de wolkensluiers door schijnt een soms wat waterige zon.

Volgende week wordt het geleidelijk minder warm en opnieuw wisselvalliger.

bron : Weeronline.nl