De temperaturen gaan weer omhoog

Warme lucht is vanuit het zuiden naar ons onderweg, maar deze warme
lucht wordt wel vooraf gegaan door enkele neerslagstoringen. Vooral
vanochtend veroorzaakt een storing bewolkt en nat weer. In het weekend
is het overdag meest droog en wordt het warm. Vooral zondag zijn er
flinke zonnige perioden.

Vanmiddag is het vooral nog bewolkt en regenachtig in het noorden, maar ook op andere plaatsen komen nog buien voor. De zon wint geleidelijk steeds meer terrein en er volgt een afwisseling van stapelwolken en zon. In de loop van de middag wordt het in vrijwel het hele land droog.

Er waait vanmiddag een overwegend matige zuidwestenwind. Aan zee en op de Wadden is de wind vrij krachtig. De temperatuur loopt op tot ongeveer 17 graden.

Vanavond is het op de meeste plaatsen droog en zijn opklaringen. Later op de avond neemt in het zuiden de bewolking toe en vannacht krijgt het hele land met wolkenvelden te maken. Een buienstoring veroorzaakt vooral in het zuidoosten van het land neerslagactiviteit. Ook op andere plaatsen is kans op een bui. Het wordt niet kouder dan een graad of 12.

Morgen zijn er ’s ochtends nog vrij veel wolkenvelden en kunnen buien voorkomen. In de loop van de dag wordt het wisselend bewolkt en overheersen droge perioden. ’s Middags is kans op enkele losse regenbuien.

De wind is morgen matig en zuidwestelijk, de temperatuur stijgt tot ongeveer 18 graden. Morgenavond is het droog en trekken velden sluierbewolking over het land.

Zaterdag stroomt warme lucht het land in. De warmte wordt voorafgegaan door een zwak warmtefront dat een groot deel van de dag wolkenvelden veroorzaakt en mogelijk in het westen een lokale spat regen. Het blijft naar verwachting op de meeste plaatsen droog en bij een doorstaande zuidwester wordt het 19 graden in het noorden en 21 in het zuiden. Er volgt een zachte nacht met minima rond 14 graden.

Zondag verloopt de ochtend overal zonnig en blijft het op de meeste plaatsen overdag zonovergoten en warm voor de tijd van het jaar. Het wordt 20 tot 22 graden. De Waddeneilanden en later ook andere delen van het noorden en noordwesten moeten in de loop van de middag wel rekening houden met wolkenvelden. Aan het eind van de middag en ’s avonds gaat het op veel plaatsen licht regenen.

Na het weekend wordt het enkele dagen wisselvallig. Maandag is het wisselend bewolkt met van tijd tot tijd buien, dinsdag passeert een actieve neerslagstoring en ook woensdag worden enkele buien verwacht. Mogelijk dat daarna een hogedrukgebied overwegend droog weer gaat veroorzaken, maar dat is nog erg onzeker.

bron : Weeronline.nl