Verruiming sluitingstijden trekt meer stappers?

De proef die vorig jaar 1 juli van start ging, om te kijken hoe de horeca van Helmond het op zou pakken om de sluitingstijden van 03.00 uur naar 04.00 uur op te rekken ging niet zonder slag of stoot.

De ondernemers moeten een dure portier aan de deur zetten anders mogen ze niet tot 04.00 uur open blijven en ze moeten dit melden bij de gemeente.

Nu ruim een jaar verder is de proef succesvol afgerond, volgens vertegenwoordigers van de beveiliging, de Wijkraad Centrum en de politie zijn er in de proefperiode meer bezoekers geweest en heeft het meer omzet opgeleverd. Misschien de helft van de kroegen maakt er gebruik van en drukker lijkt het misschien maar is het zeker niet.

Het zal hier dan ook voornamelijk gaan om de jeugd kroegen die nog een graantje meepikken van de stapper die onderweg naar huis niet verstandig naar huis gaat maar toch nog dat ene drankje nuttigd waar hij de volgende dag spijt van heeft.

Zal er in de regel echt meer gedronken worden? We zijn vooral van mening dat de verlegging van de sluitingstijden er alleen maar voor zorgt dat de stappers nog later naar het centrum gaan. Er zit ook bij deze generetie niet ineens meer geld in de portemonnee omdat de kroegen een uur langer open blijven.