Herfstvakantie begint met heerlijke temperaturen

Het wordt een heerlijk warme dag met vanmiddag op veel plaatsen 20-23
graden. Vooral in het zuiden, midden en oosten is er ruimte voor de zon.
Langs de kust is er wat meer bewolking. Ook morgen is het bijzonder
zacht, maar de kans op regen neemt dan wel toe.

Vanochtend is er veel bewolking en de zon heeft moeite er doorheen te prikken. Koud is het niet met in de vroege ochtend al 12-16 graden en een matige zuidenwind.

Vanmiddag komt de zon er vanuit het zuiden steeds beter door. Het uiterste noorden en noordwesten kunnen lang last houden van bewolking. Het wordt uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar met 19 graden op de Wadden tot 23 in het zuidoosten van het land.

Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt en in het noordwesten is kans op lichte regen. In het grootste deel van het land blijft het droog en het wordt een uitzonderlijk zachte nacht met minima rond 15 graden.

Morgen wordt in de zuidoostelijke helft van het land ook een fraaie nazomerdag met een groot deel van de dag zonnige perioden en maxima van 21-23 graden. In het noordwesten begint de dag al bewolkt en deze bewolking breidt zich langzaam over het land uit. Daarbij neemt ook de kans op een bui toe. Ondanks de bewolking wordt het ook in Noord- en West-Nederland morgen nog 18-21 graden. De wind draait van zuid naar zuidwest en is matig boven land en vrij krachtig tot krachtig (windkracht 5-6) aan zee.

Maandag draait de wind naar het westen en wordt het met maximaal 17 graden duidelijk koeler. Het is wisselend bewolkt met een enkele bui.

Dinsdag wordt een natte dag. Een storing waarin de restanten van orkaan Gonzalo zijn opgenomen brengt vanuit het westen perioden met regen. Het waait stevig uit westelijke richtingen en het wordt maximaal 15 graden.

Ook woensdag wordt waarschijnlijk een dag met regelmatig buien en een krachtige wind. Daarna probeert een hogedrukgebied vanuit het zuiden weer invloed te krijgen op het weer boven Nederland. Het weerbeeld wordt rustiger en droger, al blijft het waarschijnlijk niet helemaal droog. Met maxima rond 14 graden en minima rond 7 graden ligt de temperatuur rond of nog iets boven de normale waarden voor eind oktober.

bron : Weeronline.nl