Werkzaamheden aan fietspaden naast Traverse

Foto:

Momenteel vinden er werkzaamheden plaats aan de fietspaden naast de
Kasteel Traverse / Deurneseweg. De fietspaden worden geheel vernieuwd.
De omleiding voor het fietsverkeer is ter plaatse aangegeven.

Het werk wordt in drie fases uitgevoerd. Momenteel is de aannemer bezig met de renovatie van het asfalt tussen de Zuidende en de Burgemeester van Houtlaan. Daarna volgt het fietspad tussen de Smalstraat en de Churchilllaan. Tot slot wordt het gedeelte naast de Deurneseweg tussen de Churchilllaan en de Henri Dunanttunnel aangepakt. De werkzaamheden duren tot eind december.

Één rijstrook afgesloten op 23 en 29 oktober

Op donderdag 23 oktober wordt het nieuwe asfalt voor het fietspad aangebracht. Het gaat om de onderste asfaltlaag. Daar overheen komt later de bovenste, rode asfaltlaag. Om het werk te kunnen uitvoeren, wordt één rijstrook van de Kasteel Traverse – tussen Burg. van Houtlaan en Zuidende – afgesloten. Het verkeer moet dan ritsen van twee naar een rijstrook. De rechterrijstrook is afgesloten van 7.00 uur ‘s ochtends tot in de namiddag.

Op woensdag 29 oktober wordt de bovenste asfaltlaag aangebracht. Het gaat om rood asfalt, want Helmond rolt de rode loper uit voor fietsers. Op de Kasteel Traverse is er dan opnieuw één rijstrook afgesloten tussen Burgemeester van Houtlaan en Zuidende, van 7.00 uur ‘s ochtends tot in de namiddag.

Extra reistijd

De afsluiting van één rijstrook zorgt waarschijnlijk voor extra reistijd op de Kasteel Traverse, met name in de ochtendspits. De gemeente adviseert automobilisten om wat eerder van huis te vertrekken dan normaal. Het verkeer kan als alternatief gebruik maken van de Engelseweg.

Weersomstandigheden

De weersomstandigheden kunnen van invloed zijn op de uitvoering van de werkzaamheden. Bij slecht weer kan het werk mogelijk langer duren of uitgesteld worden naar een later moment.

bron : Helmond.nl