Wolken en veel regen

Vandaag zijn er veel wolkenvelden met af en toe een bui. Morgen wordt
een onstuimige dag. In de loop van de ochtend veroorzaken restanten van
orkaan Gonzalo veel buien en (zeer) zware windstoten. In de middag volgt
in het hele land wind en regen. In de avond en nacht naar woensdag een
doorstaande wind met regelmatig neerslag.

Vanochtend zijn er veel stapelwolken, met zo nu en dan een beetje zon. Verspreid over het land trekken enkele buien over. In het uiterste zuiden is het overwegend droog.

Vanmiddag blijven we te maken houden met lichte regenbuien. Naast stapelwolken zijn er ook velden hoge bewolking waardoor de zon nauwelijks te zien is. Er staat een matige en aan de kust vrij krachtige westenwind en de middagtemperatuur ligt op 16-17 graden.

Vanavond en vannacht is het licht wisselvallig met af en toe een lichte regenbui. In het binnenland zwakt de wind vanavond iets af, maar vannacht krijgen we te maken met een sterker windveld en dat is de voorbode voor een onstuimige dag.

Morgen is het volop herfst met een stormachtige wind, (zeer) zware windstoten en buiige regen. In de ochtend komt er een vrij krachtige zuidwestelijke wind te staan en aan de kust is de wind krachtig tot hard. Restanten van orkaan Gonzalo bereiken het vaste land en een gebied met buien trekt het land op. De wind draait dan naar het noordwesten en neemt flink toe. Aan de kust staat dan een harde tot stormachtige wind met (zeer) zware windstoten. Tijdens buien kan de wind pieken tot ruim 100 km/uur en er is bovendien kans op onweer.

De buien trekken daarna landinwaarts en daar neemt de wind toe tot een (vrij) krachtige 5-6 Bft met (zware) windstoten van 70-90 km/uur. In de ochtend is het nog zo’n 13-14 graden, maar in de middag wordt de lucht koeler en daalt de temperatuur een paar graden.

In de avond blijft het onstuimig weer met aan de kust een harde tot stormachtige noordwester en in het binnenland een vrij krachtige wind. Daarbij blijven we te maken houden met zware windstoten en buien.

Woensdag gaat het stormachtige er weer van af, maar de dag verloopt in de kustgebieden nog wel windrijk. Vanaf de Noordzee trekken buien over het land, maar in de middag worden de buien wel wat minder actief en zijn er ook perioden met zon. Met maxima van 11 tot 13 graden is het ronduit fris en daarmee is het ongeveer 10 graden kouder dan afgelopen weekend.

Donderdag hebben we te maken met wolkenvelden af en toe zon en een paar lichte buien. De middagtemperatuur ligt rond 14 graden.

De dagen daarna blijft het wisselvallig met elke dag wel een paar buien en soms meer neerslag door passage van een frontaal systeem.

bron : Weeronline.nl