Grote kans op storm

Er staat ons een onstuimige dag te wachten met een stormachtige wind,
zware windstoten en onweersbuien met kans op hagel. Vanavond kan de wind
aan de noordkust tijdelijk stormkracht bereiken en is er kans op zeer
zware windstoten.

Vanochtend trekt de zuidwestenwind al flink aan en wordt matig tot vrij krachtig in het binnenland en aan de kust gaat het hard waaien. Het is bewolkt en vanuit het zuidwesten trekken buien over het land. Aan de kust is daarbij kans op zware windstoten van 75-85 km/uur.

Rond het middaguur verschijnen in het westen stevigere buien. Daarna draait de wind naar het noordwesten en neemt dan verder toe met aan de kust een stormachtige wind en zware windstoten van 90-100 km/uur.

In de middag trekt het buiengebied naar het oosten en in het binnenland komt dan een (vrij) krachtige wind te staan met kans op zware windstoten van 80-90 km/uur. Vanuit het westen trekken enkele losse buien over het land en daarbij is kans op onweer en hagel. Aan het begin van de middag is het 12-14 graden en daarna wordt het geleidelijk koeler.

Vanavond blijven we te maken houden met enkele regen- en onweersbuien. De noordwestenwind neemt vanavond aan de kust nog iets toe en in het noorden kan de wind stormkracht (9 Beaufort) bereiken. In combinatie met buien is er kans op zeer zware windstoten van 100-110 km/uur. Ook in de nacht blijft het onstuimig met regelmatig een bui.

Woensdag staat in de ochtend aan zee nog een stormachtige wind met in de kustgebieden en op het IJsselmeer kans op zware windstoten. In de middag neemt de wind iets af en ook de buiigheid wordt minder. De middagtemperatuur ligt op 11-12 graden en daarmee is het ruim 10 graden kouder dan afgelopen weekend.
In de avond komt de wind tot bedaren en wordt in de nacht naar donderdag zwak tot matig van kracht. De temperatuur daalt dan naar 9 graden aan de kust en 5 graden in het oosten van het land.

Donderdag valt er een enkele bui. Er is vrij veel bewolking en de maxima liggen rond 14 graden.
Vrijdag lijkt het overdag op de meeste plaatsen droog te blijven met veel bewolking. Het wordt 14-15 graden. In de avond trekt een gebied met regen over het land.

Het weekend verloopt wisselvallig met af en toe regen en de middagtemperatuur kan een graadje stijgen.

bron : Weeronline.nl