Buiig en wat wind

In de ochtend is het onstuimig en buiig.  In de middag neemt de buiigheid en wind wat af. De
middagtemperatuur ligt op 11-12 graden en daarmee is het ruim 10 graden
kouder dan afgelopen weekend.

Vanochtend wordt het weerbeeld bepaald door wind en regenbuien. Aan de kust staat een stormachtige noordwestenwind met kans op zware windstoten van 80 km/uur. Tijdens buien is ook kans op een klap onweer of hagel.

Vanmiddag neemt de wind geleidelijk af en worden de buien minder zwaar. Met een middagtemperatuur van 11-13 graden is het behoorlijk fris.

Vanavond wordt het op een enkele bui na droog en komende nacht daalt de temperatuur naar 9 graden.

Morgen is er vrij veel bewolking met een kleine kans op een bui. Daarbij staat een overwegend matige westenwind en de middagtemperatuur komt uit op een graad of 14.

Ook vrijdag blijft de hoeveelheid zon beperkt. Er kunnen weer enkele buien over trekken, maar op veel plaatsen blijft het overdag droog. Het wordt 14 of 15 graden. In de avond en nacht naar zaterdag trekt een gebied met regen over het land.

In het weekend is het licht wisselvallig en de maximumtemperatuur ligt iets hoger. Zaterdag passeert in de nacht en ochtend een frontaal systeem. Hierdoor kan het langer regenen, maar in de middag wordt het overwegend droog met soms een bui. Zondag blijft de neerslag overdag beperkt tot een enkele bui en laat de zon zich af en toe zien.

bron : Weeronline.nl