Minima krijgen tegemoetkoming van gemeente

Woont u in Helmond en is uw totale gezinsinkomen niet hoger dan 110% van
de voor u geldende bijstandsnorm? Dan komt u in aanmerking voor een
eenmalige financiële tegemoetkoming. Deze ontvangt u ter compensatie van
uw koopkrachtverlies in 2014.

Echtparen ontvangen € 100,00, alleenstaande ouders € 90,00 en alleenstaanden € 70,00. Om vast te stellen of iemand recht heeft op de tegemoetkoming, wordt gekeken naar de hoogte van het inkomen per september 2014 (peilmaand).

Heeft u een bijstandsuitkering?

Heeft u een WWB-, IOAW- of IOAZ-uitkering? Dan hoeft u geen aanvraag te doen en wordt het geld in december van dit jaar automatisch op uw bankrekening gestort. Deze eenmalige tegemoetkoming is niet van invloed op de hoogte van uw uitkering.

Ontving u dit jaar bijzondere bijstand of maakte u gebruik van een minimaregeling?

Dan zijn uw gegevens bij de unit Zorg en Ondersteuning (voorheen Zorgpoort) bekend. Het geld wordt dan in december automatisch op uw bankrekening gestort.

Bent u geen klant van de gemeente, maar heeft u wel een minimuminkomen?

Dan kunt u een aanvraagformulier invullen en sturen naar Zorg en Ondersteuning. De voorwaarden, het aanvraagformulier en de contactgegevens vindt u in het digitaal loket van de gemeente.
U kunt de aanvraag uiterlijk tot en met 31 december 2014 insturen. Wanneer u de financiële tegemoetkoming vóór 1 december aanvraagt, wordt het geld voor het eind van dit jaar op uw rekening overgemaakt.

bron : Helmond.nl