Het gaat kouder worden

In het westen is het vanmiddag droog met af en toe zon. Het oosten
blijft te maken houden met vrij veel bewolking en kans op een beetje
neerslag. Morgen zijn er zonnige perioden en blijft het op de meeste
plaatsen droog. Na het weekend vrij zonnig najaarsweer.

Vanmiddag is het wisselend bewolkt en droog in de noordwestelijke helft van het land. In het (zuid)oosten is het overwegend bewolkt met kans op een beetje neerslag. De wind is overwegend matig van kracht en komt uit het zuidwesten en het wordt 14-15 graden.

Vanavond breekt in het oosten geleidelijk de bewolking en is het in het hele land droog. De temperatuur daalt komende nacht naar 7 graden in het binnenland en 11 aan zee.

Morgen zijn er stapelwolken en velden sluierbewolking. In het zuidoosten van het land laat de zon zich regelmatig zien. In de noordwesthoek van het land zijn de stapelwolken talrijker met een kleine kans op een licht buitje. De middagtemperatuur ligt rond 16 graden en daarbij staat een matige en aan de noordwestkust vrij krachtige zuidwestenwind.

Maandag wordt een droge dag met afwisselend zon en stapelwolken. De wind draait naar het zuiden en de maxima komen uit tussen 15-16 graden in het noorden en 17 in het zuiden.

Dinsdag belooft een vrij zonnige herfstdag te worden met op verschillende plaatsen alleen wat sluierbewolking. Het wordt ongeveer even warm als op maandag.

Woensdag kunnen we weer regen verwachten. Een frontaal systeem trekt vanuit het westen over het land en brengt perioden met (lichte) regen en koelere lucht met zich mee. De middagtemperatuur komt uit op 13-14 graden. De dagen daarna verlopen wisselvallig.

bron : Weeronline.nl