Het weer

Vandaag is een regenachtige dag, al valt de neerslaghoeveelheid wel mee.
Na vandaag volgen enkele droge dagen en met een zuidenwind wordt het
ook weer vrij zacht. Vooral zaterdag belooft een mooie najaarsdag te
worden.

Het is bewolkt en vooral in het westen en noorden van het land valt plaatselijk al wat regen. Later vanochtend kan overal lichte regen of motregen vallen. De wind is zuidwestelijk en zwak of matig van kracht.

Vanmiddag is het op veel plekken grijs regenachtig. Tijdens de tweede helft van de middag wordt het vanuit het noordwesten droger en misschien is op de (westelijke) Wadden nog even de zon te zien. Het wordt niet veel warmer dan een graad of 12. De wind valt op veel plaatsen weg. Eind van de middag wordt de wind in het noorden en westen noordoostelijk.

Vanavond wordt het op steeds meer plaatsen droog en vooral in het noorden kan het vannacht wat opklaren. In de noordelijke opklaringen kan het afkoelen naar 3 graden, terwijl in het zuidwesten de temperatuur rond 10 graden blijft steken. De wind wordt overal oostelijk.

Morgenochtend is er veel bewolking en vooral in het zuiden valt plaatselijk nog motregen. De rest van de dag is het zo goed als droog en geleidelijk breekt de zon door. De wind wordt zuidelijk en de temperatuur komt uit tussen 13 graden op de Wadden en 16 in Zuid-Nederland.

Vrijdag waait er een matige zuidenwind. Hiermee wordt, voor de tijd van het jaar, zachte lucht aangevoerd en de middagtemperatuur komt uit tussen 16 graden in het noorden en 18 in het zuiden. Daarbij is er veel bewolking, maar ook af en toe zon.

In het weekend blijft het met 15-17 graden vrij zacht. Zaterdag wordt een zonnige dag. Zondag is er meer bewolking en kans op een bui.

De eerste dagen van volgende week zien er nat uit. Daarbij moet de temperatuur een stapje terug.

bron : Weeronline.nl