Hennep bij de Albert Heijn

Foto:

Je zult er niet direct aan denken maar bij de Albert Heijn is sinds kort hennep te koop en dan hebben we het niet over hennep om een kwekerijtje te beginnen op de zolder maar hennepzaad dat onder de categorie “superfood” valt.Niet alleen AH heeft een niet geheel onverwachte uitbreiding aan het assortment toegevoegd, de Jumbo zal volgend jaar haar assortiment uitbreiden met insecten, zo heeft Jumbo vandaag in een persbericht laten weten.

Hennepzaad als superfood en waar is het goed voor?
Hennepzaden worden na spirulina gezien als het voedingsmiddel met de hoogste concentratie aan essentiƫle voedingsstoffen. Een superfood onder de superfoods dus. Hennepzaad heeft een lekkere nootachtige smaak en is een goede leverancier van vitaminen, mineralen, vezels, gezonde vetten en complete eiwitten.

De onverzadigde vetzuren in dit superzaad houden vaten, gewrichten, huid en geheugen in topconditie. De complete eiwitten dragen bij aan spieropbouw, ons uithoudingsvermogen, stabiele bloedsuikerspiegel, wondgenezing, natuurlijke reiniging van het lichaam en sterke botten. Ook bevat hennepzaad lecithine, een stofje dat de leverfunctie ondersteund en dus je lichaam helpt ontgiften.

Verder is hennep rijk aan globuline, een stofje dat ons immuunsysteem versterkt en helpt oud en beschadigd weefsel te herstellen en vernieuwen. Hennep heeft, in tegenstelling tot marihuana, geen psychoactieve werking en kan dus kan veilig worden gebruikt. Gepeld hennepzaad is lekker over je salade, yoghurt of pap.

Ook kan je hennepmelk maken door 200ml water te blenden met 3 el gepeld hennepzaad. Je smoothie besprenkelen kan natuurlijk ook. Hier vind je een heerlijk recept voor een groene smoothie met hennepzaad.