Gemeente Helmond laatste dagen slecht bereikbaar

Sinds een aantal dagen is het telefoonnummer 14 0492 van gemeente
Helmond niet goed bereikbaar. Het is momenteel erg druk door veel vragen
over de Wmo en over Werk en Inkomen.

Ook is er een technische storing. Er wordt gewerkt aan een oplossing en er wordt extra personeel ingezet om de telefoon op te nemen.

Door de technische storing krijgen mensen die bellen geen melding van hoe lang zij nog moeten wachten. Ook kunnen de medewerkers van het Klant Contact Centrum, die de telefoon opnemen, niet zien hoeveel mensen er in de wacht staan. Daardoor is het lastig inschatten hoe lang de wachttijd is en hoeveel mensen er op dat moment bellen naar de gemeente. Er wordt gewerkt aan een oplossing. Naar verwachting is de technische storing in de eerste week van november opgelost.

Op het moment dat u belt naar 14 0492 en merkt dat u lang moet wachten, vragen de medewerkers u het op een later moment nogmaals te proberen. Mogelijk is het dan rustiger en komt u er sneller door.

Online regelen

Veel zaken kunt u ook online met de gemeente regelen via deze website. Bijvoorbeeld het maken van een afspraak in de Stadswinkel, het doorgeven van een melding over bijvoorbeeld kapotte straatverlichting of losliggende stoeptegels of het doorgeven van een adreswijziging. Gebruikt u hiervoor de zoekmachine rechtsboven op deze pagina.

Gemeente Helmond en haar medewerkers bieden excuses aan voor het ongemak.