Helmond onder vuur om beleid coffeeshop

Afgelopen week schreef het ED weer een artikel waarin duidelijke uit op te maken is dat de burgemeester de knoop door moet hakken en dat er niet langer omheen gedraait moet worden. Hierop schreef het online platform RollingStoned ook weer een artikel waarin Helmond maar eens “ballen” moet tonen.

De burgemeester en gemeenteraad van gemeente Helmond maken zichzelf ronduit belachelijk met hun coffeeshopbeleid. Er is geen enkele locatie in de stad waar een coffeeshop mag komen omdat er altijd wel iets is wat tegen het nieuwe gedoogcriteria is.

Coffeeshopbeleid in Helmond is een aanfluiting (RollingStoned)

Bonne Ville had eigenlijk 1 januari al weg moeten zijn uit de Wolfstraat maar heeft nu weer uitstel tot 2015 gekregen. De gemeente wil graag een tweede coffeeshop in het Helmondse, de stad heeft immers 90.000 inwoners en dan is 1 coffeeshop eigenlijk te weinig laat RollingStoned weten, Haarlem heeft per 10.000 inwoners een coffeeshop.

RollingStoned heeft nog leedvermaak om twee passages die in het ED verschenen:

Dat in een stad als Helmond niet twee plaatsen te vinden zijn waar op een verantwoorde manier wiet kan worden verhandeld is onvoorstelbaar. De besluiteloosheid is ronduit beschamend

Het wordt tijd dat iemand zijn verantwoordelijkheid neemt in dit dossier en het aandurft om knopen door te hakken. De burgemeester moet dan wel laten zien dat ze uit ander hout gesneden is dan het gros van de raadsleden

RollingStoned had hier nog 1 opmerking aan toe te voegen: als er ooit als (lokale) overheid de rode loper is uitgelegd voor de straat- en huisdealers, dan is het wel in Helmond. Dus niet gaan zeuren straks als er een explosie van criminaliteit, overlast en slechte (soft)drugs wordt vastgesteld.

Het hele artikel in de RollingStoned leest u hier