Toch wat frisser de komende dagen

Na een extreem zachte eerste november wordt het ook vandaag nog
bijzonder zacht. Het warmterecord voor 2 november zou kunnen sneuvelen.
Wel zijn de temperaturen minder extreem dan gisteren, zien we vandaag
meer wolkenvelden en waait het harder. Later op de dag stijgt de
regenkans. De komende dagen is het wisselvallig en wordt het gevoelig
frisser.

Vanmiddag neemt in het westen, zuidwesten en zuiden geleidelijk de bewolking toe. Zeer plaatselijk kan uit die bewolking ook wat lichte regen of motregen vallen. In het noordoosten blijft het vrij zonnig.

Ondanks een vrij stevige zuiden- tot zuidwestenwind wordt het nog bijzonder zacht. De maxima komen uit tussen 16 graden in het noorden en 18 in het zuiden. Het warmterecord voor 2 november in De Bilt staat op 17,0 graden en zou dus kunnen sneuvelen

Vanavond raakt het overal zwaar bewolkt en vanuit het (zuid)westen breidt een regengebied zich uit over het land. Langs de oostgrens blijft het vanavond nog grotendeels droog. Het blijft flink waaien. In het noordwestelijk kustgebied kan de wind tijdelijk hard worden, windkracht 7.

Vannacht is het regenachtig en wordt het niet kouder dan een graad of 12. Eind van de nacht volgen vanuit het zuidwesten enkele opklaringen.

Morgenochtend is het op veel plaatsen droog en kan de zon zich hier en daar even laten zien. Regionaal valt echter een beetje regen. In de loop van de ochtend wordt het weer zwaar bewolkt en in de middag volgt vooral in de westelijke helft van het land buiige regen. Daarbij is kans op onweer en zware windstoten tot 90 km/uur. Het oosten houdt het, op wat lichte neerslag na, droog.

Het is onstuimig met een matige tot vrij krachtige zuidenwind boven land en een krachtige tot harde wind aan zee en op het IJsselmeer. Het wordt morgen gevoelig frisser met maxima van 14 graden in het westen tot 16 in het oosten.

In de avond en nacht van maandag op dinsdag krijgt ook het oosten met buiige regen te maken. In het westen wordt het gedurende de nacht droger. Het blijft bewolkt en de minima komen uit rond 10 graden. De wind neemt duidelijk af in kracht.

Dinsdag begint in de oostelijke helft van het land nog met buiige regen. Dit neerslaggebied trekt in de loop van de dag naar Duitsland weg, de bewolking blijft. Aan zee komen er opklaringen, maar is ook kans op een enkele regen- of onweersbui. De maxima doen weer een stapje terug naar 12 of 13 graden. 

Woensdag verloopt de dag grotendeels droog, maar de zon zal zich niet of nauwelijks laten zien. Onder een dik pakket bewolking wordt het hooguit 12 graden.

De dagen daarna is het licht wisselvallig. De droge perioden overheersen, er is veel bewolking en soms passeert een (zwak) regengebied. Zo nu en dan laat de zon zich even zien. De temperaturen zijn met maxima van een graad of 12 en minima van een graad of 6 vrij normaal voor begin november.

bron : Weeronline.nl