Klopt uw WOZ-waarde nog wel?

Door aan de proef mee te doen, kunt u de gegevens van uw woning bekijken vóórdat de belastingaanslag 2015 bij u op de mat valt.

OZB

Elk jaar ontvangen eigenaren van woningen een aanslag onroerende-zaakbelasting (OZB) van de gemeente. Hoeveel OZB betaald moet worden, hangt onder andere af van de WOZ-waarde. De WOZ-waarde is ook bepalend voor de hoogte van enkele waterschaps- en rijksbelastingen.

Reden van de proef

Met de nieuwe proef wil de gemeente u meer inzicht geven in de gegevens die gebruikt worden bij het bepalen van de WOZ-waarde. De gemeente wil hiermee onderzoeken of huiseigenaren zich beter kunnen vinden in de totstandkoming van de WOZ-waarde. Door deel te nemen aan het onderzoek, kunt u als eigenaar de gegevens van uw woning bekijken, wijzigen en aanvullen. Dit kan via een speciale website, die de gemeente hiervoor heeft laten maken. In de brief die u krijgt, staat aangegeven hoe u de website kunt bezoeken.

Deelname

In totaal ontvangen ongeveer 6.500 huiseigenaren in Dierdonk, Rijpelberg en Brouwhuis een brief waarin zij gevraagd worden om mee te doen met de proef. Uit de proef moet blijken of deze werkwijze de genoemde effecten heeft en uiteindelijk in de hele gemeente ingevoerd kan worden. Deelname is dan ook van groot belang. Deelnemers hebben vanaf 1 november ongeveer twee weken de tijd om hun WOZ-waarde te controleren. Wie niet mee wil doen, hoeft geen actie te ondernemen. De toegezonden ‘inlogcode’ komt na deze periode automatisch te vervallen.

Belastingaanslag in januari 2015

Eind januari 2015 ontvangt u, zoals u gewend bent, uw belastingaanslag voor 2015 met de definitieve WOZ-waarde. Deelname aan de proef heeft geen gevolgen voor uw rechten. De mogelijkheid om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde blijft bestaan.

Let op, dit is alleen mogelijk voor inwoners van Dierdonk, Rijpelberg en Brouwhuis.