Drie aanhoudingen voor ramkraak bij AH

De politie heeft zaterdag twee mannen uit Nieuwegein en een man uit
Driebergen aangehouden die verdacht worden van het plegen van twee
ramkraken.

Woensdag 29 oktober 2014 vond er rond half drie ‘s nachts een ramkraak plaats op de geldautomaat in een Albert Heijn in Helmond. De geldautomaat werd daarbij vernield, maar de kluis bleef intact, waardoor er bij de ramkraak geen geld is buit gemaakt.

Op 1 november is geprobeerd met een staalkabel en een breekijzer een geldautomaat van een bank in Hamont-Achel in België te vernielen. Uit onderzoek van de Belgische politie bleek dat de geldautomaat met geweld uit de muur was getrokken. Daarbij is gekleurde verf vrijgekomen.

Aanhouding

De zwarte Audi die vermoedelijk gebruikt werd bij de ramkraken is door de politie gevolgd. De verdachten reden in de auto terug naar een garage in Eindhoven. De 29-jarige man is zaterdagmorgen rond zes uur in de garageaangehouden door het arrestatieteam. De twee medeverdachten wisten op dat moment te ontkomen, zij zijn later in de buurt van de garage gearresteerd.

Gekleurde verf

De 26-jarige verdachte droeg bij zijn aanhouding een donkerblauw regenpak, op de kraag van het regenpak zat opgedroogde gekleurde verf. Vermoedelijk is dat dezelfde verf als die bij het vernielen van de geldautomaat is vrijgekomen.

De verdachten zijn woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam en voor veertien dagen in bewaring gesteld.