Fietspad gevaarlijk voor leerlingen

Een aantal weken was het Carolus Borromeus College niet positief in de media over de verlichting van de fietspaden, deze zorgde voor onveilige situatie voor de leerlingen die op een niet goed verlicht fietspad naar school moeten fietsen.

Lees [HIER] fietspad niet verlicht genoeg voor leerlingen

Nu is er nog een gevaarlijke situatie gevonden, het fietspad dat richting de school loopt is ook voor automobilisten de enige manier om bij de school aan te komen, nu is het zo dat het is toegestaan om met de auto als “gast” over het fietspad¬† te rijden, maar de praktijk laat ons zien dat hierdoor ook situaties ontstaan waardoor de fietsende leerlingen in onveilige situaties terecht komen.

Voorheen gebruikte de automobilisten de tijdelijke weg van het werkverkeer maar deze weg is een aantal weken terug gesloten en dus moet het verkeer via het fietspad het schoolgebouw bereiken. De schooldirecteur is het met de onveilige situatie eens, hij is van mening dat het door de automibilist te gebruiken fietspad een uitzondering op de regel moet zijn, maar daar rijden volgens hem nu veelste veel auto’s over het fietspad zodat het gevaarlijk is geworden voor de fietsers.