Het is kouder aan het worden, de winter komt er langzaam aan

Het is vanochtend fris, afgelopen nacht kwam het zelfs tot vorst aan de
grond. Mist en nevel kunnen vanochtend het wegverkeer belemmeren.
Vanmiddag is er steeds meer ruimte voor de zon en blijft het droog. De
temperatuur komt amper boven 10 graden uit. Morgen is het onstuimig en
vanuit het zuidwesten gaat het regenen.

Vanochtend is het fris en op veel plaatsen nevelig of mistig. Andere plaatsen hebben met laaghangende bewolking te maken en lokaal valt een spatje regen. Bij weinig wind lost deze grijzigheid maar moeizaam op.

Tegen de middag wakkert de wind aan en lossen de mistflarden geleidelijk op. Tussen de laaghangende wolkenvelden door weet de zon zo nu en dan door te breken. De temperatuur stijgt met moeite tot 10 graden.

Vanavond en in de nacht trekt de zuidelijke wind flink aan en deze voorkomt mistvorming. Het wordt ook een stuk minder koud dan afgelopen nacht, met minima rond 4 graden. Gedurende de nacht neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe en tegen de ochtend kan het in Zeeland soms licht regenen.

Morgen krijgen we een herfstdag voorgeschoteld. Er staat veel wind en een regengebied trekt van zuidwest naar noordoost over het land. ‘s Ochtends is het op de meeste plaatsen nog droog en aan het einde van de avond is de meeste neerslag het land uit.

De maximumtemperatuur ligt rond 10 graden. Na passage zien we vanuit het zuidwesten weer vaker de zon, maar enkele buien blijven dan wel mogelijk. In de nacht naar zaterdag is het op een buitje aan de kust na, droog.

In het weekend blijven we met een doorstaande zuidenwind te maken houden. Er zijn vrij veel wolkenvelden, maar neerslag valt er nauwelijks en ook de mistkansen zijn klein. Verder is het vrij zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 11 of 12 graden.

Volgende week is het vrij kalm novemberweer. Veel regen wordt niet verwacht en met middagtemperaturen rond 12 graden blijft het vrij zacht. In de nachten komt het vriespunt voorlopig niet in zicht.

bron : Weeronline.nl