Het weer

De herfst levert voorlopig geen spannend weer op. Over de kustgebieden
trekken nog enkele buien, maar vanmiddag blijft het droog en wisselen
zonnige perioden en stapelwolken elkaar af. Het wordt zo’n 12 graden.
Morgen is er meer bewolking met in de loop van de middag in het westen
kans op een beetje regen.

Vanmiddag verdwijnen de laatste buien in het noordwesten van het land. Daarna is het droog met stapelwolken, zon en lichte sluierbewolking. Er staat een matige en aan de kust en op het IJsselmeer (vrij)krachtige zuid(west)enwind. Het wordt ongeveer 12 graden.

Vanavond neemt de bewolking iets toe, maar het blijft waarschijnlijk droog. De temperatuur daalt komende nacht naar 5 tot 8 graden.

Morgen is er meer bewolking dan vandaag. Af en toe schijnt wel de zon en bij een matige zuid(oost)enwind en maxima van 11 tot 13 graden is het helemaal geen onaardige dag. In de loop van de middag kan in het (zuid)westen een beetje regen vallen. In de avond neemt de bewolking verder toe. De wind neemt flink af en in de nacht naar maandag valt af en toe wat regen.

Maandag kan in de ochtend lokaal nog een beetje regen vallen. In de middag maken vooral de kustgebieden kans op een enkel buitje, maar er is ook ruimte voor zon. Het wordt 11 graden in het noorden en 12-13 graden in de rest van het land.

Dinsdag is de kans op neerslag klein en beperkt zich tot de (noord)westelijke provincies. De dag verloopt wisselend bewolkt en de middagtemperatuur valt een paar graden hoger uit.

De dagen daarna neemt de kans op enkele lichte buien weer toe. Er is ook meer bewolking en de middagtemperatuur komt rond 12 graden te liggen.

bron : Weeronline.nl