Nationale herdenking voor MH17 slachtoffers

116 dagen. Het is 116 dagen geleden dat onze wereld veranderde. Het
onmenselijke wordt waarheid. Mensen op weg naar een welverdiende
vakantie, mensen op weg naar familie. Onschuldige mensen die hun
bestemming nooit hebben bereikt. Mensen zoals u en ik. Vele
slachtoffers, veel verdriet.

Ook in Helmond

Deze vliegtuigramp slaat wonden van ongekende aard. Ook in onze stad Helmond. Onder de slachtoffers ook inwoners van onze stad: Jennifer van der Leij, haar zoon Rowen en Joop de Roo. Hun familie en vrienden werden geconfronteerd met een enorm verlies. Een verlies dat niet te bevatten is. Een verlies waarin onze stad haar kracht toonde. Uit de stille tocht van zo’n 1000 inwoners sprak respect en steun.

Lees [HIER] Helmonds gezin omgekomen bij vliegramp

Nationale herdenking

Maandag 10 november is de dag van Nationale Herdenking. We gedenken 298 slachtoffers. 196 slachtoffers daarvan met een Nederlandse identiteit. In de Rai in Amsterdam wordt verdriet gedeeld en steun gegeven. 1600 nabestaanden bij elkaar. Namens onze stad, namens onze slachtoffers ben ik, als uw burgemeester, daar aanwezig. Voor steun en kracht.

Afscheid

289 slachtoffers zijn inmiddels geïdentificeerd. Tot de dag van vandaag lopen er onderzoeken. Worden er bezittingen teruggebracht. Worden slachtoffers geïdentificeerd. Ik spreek de hoop uit dat alle slachtoffers geïdentificeerd kunnen worden, zodat zij een waardig afscheid kunnen krijgen.

Onze stad in rouw

Uit respect voor de slachtoffers en de nabestaanden zal in de gemeente Helmond op maandag 10 november de vlag half stok hangen. Een uiting van medeleven voor alle nabestaanden. Maar ook een kaarsje, een moment stilte, een gedachte, een woord of een gedicht is een uiting van medeleven.

bron : Helmond.nl