Zonnig van start

De dag start zonnig, maar gedurende de dag krijgt de zon het steeds
moeilijker. Het noorden en westen houden het langst zonnige perioden.
Het (zuid)oosten moet later vanmiddag met een spat regen rekening
houden.

De dag is zonnig en vrij fris begonnen met temperaturen op de meeste plekken tussen 3 en 7 graden. In Hoogeveen heeft het vannacht aan de grond een heel klein beetje gevroren: -0,1 graden. De zon warmt de lucht wat op, maar vanuit het zuiden trekken ook enkele wolkenvelden over het land.

Vanmiddag neemt de bewolking verder toe, al houden het westen en noorden van het land ook zonnige momenten. Eind van de middag kan in het zuiden en oosten lokaal een beetje regen vallen, maar veel stelt dit waarschijnlijk niet voor.

Het wordt 11 graden op de Wadden tot 13 in het zuiden van het land bij een matige, aan zee af en toe vrij krachtige, zuidoostenwind.

Vanavond, tijdens Sint Maarten, is het zwaar bewolkt en plaatselijk kan een beetje regen vallen. Door de bewolking koelt het vannacht niet veel af. De minimumtemperatuur ligt rond 9 graden.

Morgen wordt een grijze dag met veel bewolking. Er kan af en toe regen vallen, vooral in de middag. Met middagtemperaturen rond 13 graden is het zacht voor de tijd van het jaar.

Donderdag blijft het droog. De dag start grijs met nevel en lage bewolking, maar geleidelijk komt de zon er steeds beter door. Het wordt circa 12 graden.

Ook vrijdag wordt een droge dag met zon. In de avond of nacht naar zaterdag volgt regen.
Het weekend verloopt regenachtig. Na het weekend krijgen we rustig herfstweer met soms regen of een bui, maar ook regelmatig droge perioden. De temperatuur ligt met een graad of 10 overdag en 5 graden ’s nachts rond of net boven de normale waarden voor de tweede helft van november.

bron : Weeronline.nl