Helmonder van het jaar, dit jaar 20e keer

Foto:

Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie 2015 van de gemeente Helmond wordt
voor de 20ste keer dé Helmonder van het Jaar benoemd. Vaak is dat een
persoon of instelling die zich al jaren verdienstelijk maakt voor de
stad Helmond op sociaal en/of cultureel gebied. Iemand die de stad
Helmond en haar medebewoners een warm hart toedraagt en zich op een
bijzondere wijze hier belangeloos voor inzet. En juist dié persoon /
instelling verdient het om deze titel in ontvangst te nemen op maandag 5
januari in theater Speelhuis.

Een kandidaat voordragen

Een kandidaat voordragen kan tot 8 december 2014 waarna een onafhankelijke jury zich zal buigen over de voordrachten die, met redenen omkleed, ingezonden worden. Uit de aanmeldingen benoemd de jury drie genomineerden en uiteindelijk een winnaar. Maar ook uw mening telt. Nadat de drie genomineerden bekend zijn, kunt u uw publieksstem uitbrengen. De genomineerde met de meeste publieksstemmen ontvangt de publieksprijs. 

Een kandidaat voordragen kan hier of door de voordracht per post te versturen naar:  
Rabobank Helmond
T.a.v. afdeling communicatie
Postbus 245
5700 AE Helmond

Eerdere winnaars

Vorig jaar werd de Rimboband benoemd tot Helmonder van het Jaar 2013 en werd tevens de publieksprijs aan ze toegekend. De meiden Sofie en Emma ontvingen een Stimuleringsprijs voor hun geweldige inzet die zij verrichten voor hun stichting Achterstevoren.  

Eerdere winnaars zijn: Kasteel van Sinterklaas, Jan Visser Museum, Charel Nuytens, Popkoor Kolok, Pieter Gruijters, stichting Truckersday, Bernard van Lieshout KBO Helmond, de centrummanagers Thieu de Wit en Jan Verspaget, Scouting Leonardus, Kitty van Bussel-van Duijnhoven oprichtster Stichting Vluchteling als Naaste, Paul Smits van Kindervarieté Jacona, Carnavalsvereniging De Keiebijters, mede-oprichter Cor Tilburgs van de Rimbo Band, toneelvereniging St. Genesius, voorzitter Afra Claassen van de Gehandicapten Sportvereniging Gewest Helmond, pedagogische hogeschool De Kempel, de Algemene Hulpdienst en zuster Liesbeth van der Meijden van de stichting Mensen voor Mensen. 

bron : Rabobank.nl